skip to Main Content
Riolering Verstopt, Wat Nu?

Riolering verstopt, wat nu?

Verstopte riolering

Een verstopte riolering is geen pretje. U wilt het probleem dan ook zo snel mogelijk opgelost hebben. Ondervindt u problemen aan uw riolering in Waddinxveen? Geen nood, want in dit blog leest u hoe u de situatie zo snel mogelijk op kunt lossen.

Gebruik een ontstopper

Onze eerste tip is om, lekker ouderwets, aan de slag te gaan met een ontstopper en het riool op die manier vrij te maken. Door een ophoping vacuüm te trekken, komt die namelijk los te zitten. De ontstopper duwt u stevig op en neer om een pompend effect te creëren. Gaat u aan de slag met het ontstoppen van de wasbak? Laat dan een beetje water erin lopen om het zuignapeffect te versterken, en plak de overloop van de wasbak af met tape.

Sifon schoonmaken

Het is ook mogelijk dat de sifon van de wasbak verstopt is. Die kunt u heel makkelijk schoonmaken. Wij raden aan om allereerst de ramen open te zetten, omdat er een vieze geur vrij kan komen. Plaats een emmer onder de sifon om het water en afval op te vangen. Gebruik een waterpomptang om de sifon te ontkoppelen, en maak hem volledig leeg. Schroef de sifon vervolgens weer terug aan de afvoerbuis en controleer of hij goed vast zit.

Ontstoppingsmiddel

Lukt het niet om de ontstopping weg te krijgen? Gebruik dan een ontstoppingsmiddel. Wij raden gebruik van chemische middelen af, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de leidingen. Gebruik in plaats daarvan sodawater en azijn. Giet de soda door het afvoerputje. Giet er vervolgens voorzichtig azijn bij. Dit zorgt voor een chemische reactie. Houd uw hoofd niet boven het afvoerputje! Laat het een kwartier goed werken, en spoel het vervolgens weg met kokend water.

Hulp inschakelen

Heeft u de bovenstaande tips geprobeerd, maar heeft u nog steeds last van de verstopping? Dan is het tijd om een professional in te schakelen. Neem contact met ons op, en wij helpen u met het vinden van een betrouwbare loodgieter bij u in de buurt.

Back To Top