skip to Main Content
Nut: Nu Uw Warmtepomp Kopen

Nut: nu uw warmtepomp kopen

Noodzaak: fossiele energie vrijwel op en onbetaalbaar

Warmtepompen staan al een aantal jaren prominent op de agenda. Voor een beter milieu, omdat we de klimaatdoelen moeten halen én om minder afhankelijk te zijn van regimes die door onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen macht over ons hebben. Voor een schone en vrije wereld is het dus van het grootste belang dat we zo snel mogelijk omschakelen naar duurzaam en de warmtepomp kan hier aan bijdragen. In dit artikel vertellen we u meer over de warmtepomp.

Waarom een warmtepomp?

We moeten zo snel mogelijk van het gas af en een warmtepomp kan de werking van onze cv-ketels overnemen. Deze haalt energie uit de lucht, aarde of het grondwater en zet deze om naar warmte voor het verwarmen van huizen, bedrijven en water. Zo kunnen we van de fossiele brandstoffen af en een grote stap zetten op weg naar een betere en schonere wereld.

Hoe werkt een warmtepomp?

Er zijn drie soorten warmtepompen die energie uit de lucht, grond of het grondwater kunnen halen. De pomp heeft het vermogen om dit om te zetten in warmte om uw woning te verwarmen. Dit werkt eigenlijk net als bij een koelkast, waarbij in dit geval de onttrokken warmte wordt gebruikt om uw woning te verwarmen. Een belangrijk verschil met gewone verwarming is dat warmtepompen werken volgens het principe van temperatuurregulatie. Ze werken dus met lagere temperaturen en houden dit constant vast. In tegenstelling tot gewone verwarming die maximaal aanspringt om bij te verwarmen wanneer daar om gevraagd wordt.

Belangrijke aandachtspunten

Wilt u van een optimale werking van een warmtepomp zijn verzekerd? Dan dient uw woning aan bepaalde eisen te voldoen, zoals:

  1. Goed geïsoleerde woning: voor een optimaal rendement dienen zowel de vloer, spouwmuren als uw dak goed te zijn geïsoleerd.
  2. Geschikte radiators: controleer vooraf of uw radiators ook geschikt zijn voor lage temperaturen.
  3. Vloerverwarming: dit is niet noodzakelijk, maar helpt de efficiëntie van uw energiezuinige woning wel aanzienlijk omhoog. Dit komt doordat vloerverwarming optimaal profiteert van de regulering van de warmte waardoor u wel 10 tot 15 % op de stookkosten kunt besparen.
  4. Met een warmtepomp gaat u meer elektriciteit gebruiken. Als u zonnepanelen heeft, kunt u hier dus extra van profiteren.

Overstappen op een warmtepomp?

Wilt u ook de overstap maken naar een warmtepomp? Dan hopen we dat ons artikel u hierbij heeft geholpen. Wanneer u nog vragen heeft of in contact wilt komen met een betrouwbare leverancier dan verwijzen we u graag door naar een betrouwbare vakman. Hiervoor kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Back To Top