skip to Main Content
CV Ketel Onderhoud Den Haag

CV ketel onderhoud Den Haag

Cv-ketel onderhoud in Den Haag

Voorkom problemen aan uw cv-ketel door onderhoud

Hoewel het niet verplicht is om uw cv-ketel te laten onderhouden in Den Haag, is dit wel van belang om problemen te voorkomen. Een slecht onderhouden cv-ketel kan storingen krijgen en op den duur zelfs koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Voor een langere levensduur van uw cv-ketel, en natuurlijk voor uw eigen veiligheid, is het daarom belangrijk regelmatig uw cv-ketel te laten controleren. Lees in dit blog meer over hoe en waarom u dit moet doen!

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

Er zijn een aantal belangrijke redenen om uw cv-ketel te onderhouden. Een van de belangrijkste is dat u met regelmatig onderhoud de levensduur van uw ketel kunt verlengen. Ook kunt u veel storingen voorkomen door onderhoud. Niets is vervelender dan een cv-ketel die op een ongunstig moment niet meer naar behoren functioneert. Ook is cv-ketel onderhoud in Den Haag vanuit duurzaam oogpunt verstandig. Een onderhouden cv-ketel is energiezuiniger en bespaart u veel op uw rekening. Daarnaast is een onderhouden cv-ketel natuurlijk een stuk veiliger. Regelmatige inspecties verhogen de brandveiligheid en verkleinen het risico op lekkage van koolmonoxide.

Hoe vaak cv-ketel onderhoud in Den Haag?

Het is aan te raden om elke twee jaar een onderhoudsbeurt aan uw cv-ketel te plannen in Den Haag. Of u dit zelf wilt doen of een gespecialiseerd bedrijf inhuurt, hangt af van uw vaardigheden en voorkeur. Daarnaast is de frequentie ook afhankelijk van de leeftijd, het merk en het type ketel. Een cv-ketel onderhoudsbeurt die wordt uitgevoerd door cv-installateurs in Den Haag duurt gemiddeld 60 minuten. Doet u dit zelf, dan zult u waarschijnlijk op wat extra tijd moeten rekenen.

Wat u zelf kunt doen

Het is nooit verkeerd om een professionele cv-installateur uw cv-ketel onderhoud in Den Haag te laten doen, maar er zijn veel dingen die u zelf kunt doen. Hieronder vindt u een overzicht van de onderhoudstaken waarvoor u niet per se een specialist nodig heeft:

  • Het aanvullen van de cv-ketel
  • Het ontluchten van de cv-installatie

Als u geen warm water meer uit de kraan heeft, kunt u daarnaast:

  • De thermostaat batterij controleren
  • Controleren of de radiatorkranen open staan
  • Controleren of uw cv-ketel stroom heeft

Heeft u een ander loodgieter probleem, zoals een verstopte afvoer? Lees dan onze andere blogs!

Back To Top