skip to Main Content

Een vakman gespecialiseerd in

Het onderhoud en aanleg van o.a. sanitair en waterleidingen.

Dit doet een loodgieter

Wat is een loodgieter precies? Een loodgieter een vakman die gespecialiseerd is in de aanleg, het onderhoud en de reparatie van verwarmingsinstallaties, sanitair, waterleidingen en riolering. Daarnaast zijn veel loodgietersbedrijven ook in te schakelen voor dakwerkzaamheden zoals het verhelpen van daklekkage. Loodgieters zijn onmisbaar bij de bouw en het onderhoud van woningen. Veel loodgietersbedrijven staan 24/7 voor u klaar om u te helpen bij spoedgevallen. U belt hen op en zij komen zo snel mogelijk bij u langs om het probleem vakkundige en efficiƫnt op te lossen.

Waar komt het woord loodgieter vandaan?

Wanneer men het woord loodgieter gebruikt, weet u misschien direct wat de loodgieter doet. Maar weet u ook waar het woord vandaan komt? Het woord loodgieter is afkomstig van het gieten in lood. Op deze manier worden loden stroken of pijpen gebruikt. Deze stroken en pijpen werden vroeger gebruikt om huizen waterdicht te maken. Mensen die dit beroep uitvoerden, bestonden al in de twintigste eeuw, maar hielden zich toen bezig met het maken en leggen van loden platen voor op het dak. Deze werkzaamheden zijn na de komst van de gas- en waterinstallaties uitgebreid.

24/7 bereikbaarSnel een gratis offerteAlleen erkende loodgietersLage prijs

De diensten

Nu u weet wat een loodgieter precies is en waar het woord vandaan komt, wilt u uiteraard ook weten wat hij of zij precies voor u kan doen. Daarom hebben wij de verschillende diensten voor u op een rij gezet:

Op onze webpagina vindt u ook meer informatie over de verschillende specifieke diensten. Wat kan een loodgietersbedrijf bijvoorbeeld voor u doen bij een afvoer of wc die verstopt is, de installatie en het onderhoud van een cv-ketel en het inspecteren van uw riool?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

U heeft op deze pagina meer kennis kunnen opdoen over het loodgieters beroep. Maar misschien wilt u nu wel direct een vakkundig loodgietersbedrijf bij u in de regio inschakelen om een daklekkage, storing of verstopping op te lossen. Bij Loodgieter Informatie zit u dan helemaal goed. Bij ons kunt u gemakkelijk offertes opvragen. U geeft aan welke klus of probleem u wilt laten aanpakken en wij selecteren een aantal bedrijven die dit voor u kunnen oppakken. Wij sturen de offertes naar u op en kunt u een weloverwogen beslissing maken.

Advies op maat

Wilt u meer informatie over het loodgietersvak? Bekijk dan ook de rest van onze website. Natuurlijk kunt u voor meer informatie of het aanvragen van een offerte direct contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Daarnaast kunt u een bericht achterlaten via het online contactformulier op onze website.

Back To Top