skip to Main Content
Daklekkage Bij Heftige Regenval Oplossen

Daklekkage bij heftige regenval oplossen

Hoe los ik daklekkage bij heftige regenval op?

In de herfst- en wintermaanden heeft uw dak veel te verduren. Deze periode gaat namelijk traditiegetrouw gepaard met flink wat regenval. Uw dak zal ook dit jaar weer tot het uiterste getest worden. Maar wat doet u als uw dak deze test niet doorstaat en er water door het plafond heen komt? Niemand zit natuurlijk op daklekkage te wachten. Om ernstige schade te voorkomen moet u bij daklekkage door heftige regenval direct actie ondernemen. Wilt u weten wat u moet doen om dit probleem op te lossen? Lees dan snel verder.

Vang het water op

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar wanneer u bij heftige regenval een daklekkage oploopt moet u proberen de waterschade zo klein mogelijk te houden. Dit kunt u doen door het water op te vangen, bijvoorbeeld met emmers. Ook is het handig om plastic bedekking aan te brengen over alles wat beschadigd kan worden door het naar binnendringende water. Bescherm vooral uw elektrische apparaten goed door deze zo snel mogelijk uit de gevarenzone te verwijderen.

Vindt het lek

Heeft u er alles aan gedaan om de schade aan uw huis te beperken? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar het lek. Dit klinkt eenvoudiger dan het is. In de meeste gevallen is het moeilijk om de exacte plek van het lek te bepalen, aangezien het water door het dak kan verplaatsen. De plek waar het water binnendringt hoeft dus niet overeen te komen met de plek waar het water het plafond doorkomt. Wanneer u een zolder heeft, is het lek het makkelijkste op te sporen. Watervlekken op uw zolder plafond kunnen wijzen naar een lekkage.

Repareer het lek

Zolang het regent kunt u het lek niet repareren. Toch is het belangrijk dat u niet te lang wacht met het repareren van de lekkage, aangezien de schade anders alleen maar erger kan worden. Zorg er daarom voor dat u bij een daklekkage direct contact opneemt met een dakdekker. Een dakdekker weet precies hoe het dak gerepareerd moet worden, zodat lekkages in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Heeft u nog vragen? Stel ze via ons contactformulier.

Back To Top